ASOCIAȚIA DE PSIHOLOGIE PATRISTICĂ PRAXIS

PENTRU O ȘTIINȚĂ A SUFLETULUI ÎNTRU TRADIȚIE

Dialoguri de rouă

Proiectul Dialoguri de rouă al asociaţiei noastre doreşte să răspundă unor interogaţii fiinţiale din perspectiva psihologiei patristice, interogaţii izvorâte din zone ale sufletului ce se doresc a fi înrourate. Dialogurile propun o transpunere a tezaurului patristic în limbajul omului modern, folosind metoda cercetării de graniţă şi o sinteză întru tradiţie.

Întâlnirile Praxis

Călătorii spre locul inimii este proiectul de socializare al asociaţiei, proiect în cadrul căruia dorim să-i avem aproape pe toţi cei care se regăsesc în lucrarea asociaţiei noastre: specialişti, cercetători, prieteni ai asociaţiei, voluntari etc. Din perspectiva noastră, locul inimii reprezintă spaţiul  în care sufletul se pregăteşte pentru întâlnirea cu sinele cel adevărat, iar călătoria încapsulează bucuria drumului până acolo.

Întâlnirile-Surpriză Praxis  

Proiectul este adresat Simpatizanților Activi și are ca principală caracteristică elementul de surpriză al întâlnirilor. El își propune surprinderea caracterului de spontaneitate a vieții și vine în completarea disciplinei lăuntrice, pe care Simpatizanții sunt invitați să o lucreze în restul timpului.

Ziua Îndrăgostiților … de Dumnezeu

Proiectul aduce împreună Simpatizanții Activi ai Asociației și oferă un spațiu de dialog și explorare teologică a diferitelor lor experiențe. Deși proiectul este denumit folosind singularul, acesta se desfășoară pe parcursul a două săptămâni, făcând trimitere la o zi ce se vrea a fi trăită în prezentul continuu. 

Interviurile Praxis

Proiectul audio se adresează Simpatizanților Activi și reprezintă o modalitate de împărtășire a descoperirilor rezultate din cercetare, împărtășire a cărei noutate și prospețime este suprinsă foarte bine în expresia ‘ca pâinea caldă’.

English
 © 2021 Asociația de Psihologie Patristică Praxis @Textele de autor ce apar pe pagina Asociației noastre sunt protejate de legea dreptului de autor și nu este permisă copierea lor integrală sau parțială fără citarea sursei.